U trendu

Film o predstavi „Drveće pleše“ u produkciji Dah tetra dobio nagradu u Meksiku

BEOGRAD – Film o predstavi „Drveće pleše“ u režiji Strahinje Savića, inspirisan samom predstavom i muzikom Ivane Stefanović, u produkciji DAH Teatra, dobio nagradu za najbolji muzički video na Internacionalnom filmskom festivalu „7 Colors Lagoon Bacalar“ u Meksiku, sopštili su iz Dah Teatra.

Festival je osnovan zahvaljujući društvenoj potrebi za promovisanje dela i objavljivanja svesnih filmova koji promovišu i predstavljaju ljude u najboljem svetlu.

Prikazivanje filma održaće se tokom februara u Meksiku.

„Drveće pleše“ je plesno-pozorišna predstava na otvorenom koja se bavi važnošću očuvanja drveća.

Realizovana u saradnji sa Institutom za umetničku igru iz Beograda, uključuje sedam izvođača i komponovanu muziku Ivane Stefanović, koji ima za cilj da senzibilizuje publiku i podstakne inicijative u odbrani od prekomerne seče drveća.
Ovim projektom iz Dah tetra poručuju da žele „da utiču na promenu stavova i navika u odnosu na seču drveća kao i da inspirišemo na kreativne načine otpora ovoj situaciji; i motivišemo građane da se povezuju i aktiviraju u odbrani drveća i šuma“

Projekat se sastoji od predstave „Drveće pleše“, razgovora sa publikom nakon predstave, okruglih stolova o klimatskim promenama i zaštiti drveća, na koje su pozvani stručnjaci, aktivisti i umetnici, kreiranja digitalne platforme koja ima za cilj spajanje umetnika, ekologa, aktivista i građana.

„Podsećamo da je projekat jedan od pet međunarodnih projekata nagrađenih od strane austrijskog javnog radija Oe1, koji je sastavni deo austrijskog javnog servisa ORF, u okviru inicijative Fixing the Future – Casting New Ideas. U konkurenciji od 43 projekata iz 20 zemalja DAH Teatar je jedan od dobitnika nagrade za najinovativniju ideju za promene i „popravljanje budućnosti sada“, poručuju iz Dah tetra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar