U trendu

Hajner Kruze/ a.k.a The Green Man

26. april 2002. u 22.00
Pogon Doma omladine

Hajner Kruze (Heiner Kruse) The Green Man je kompozitor, DJ i producent koji vodi i vrlo cenjenu etiketu Basswerk Records. Kombinujući mnoštvo stilova ranih 90-ih, Kruze je bio inficiran jungle/breakbeat virusom još na početku i vrlo brzo počeo da snima za potrebe svojih setova. Ti prvi snimci bili su probijanje leda, a kasnije on kreira sve vrste DJ varijanti, uključujući teže komade, kao i izlete za „herojsko“ slušanje. Od 1994. vodi svoje veče u Kelnu, u početku pod nazivom „Junglegrowers“, zatim „Basswerk Sessions“, gde je sa svojim prijateljima svirao i razvijao poseban zvuk. Kao rezultat toga, postoje mnoga 12″“ i CD izdanja Basswerk (Basswerk Sessions), kao i mnogih drugih etiketa.

TGM i ekipa Basswerk regularno nastupaju po celoj Evropi, a kao vrlo poznati nemački producent Kruze se pojavio i na komercijalnoj Viva 2 televiziji, svirajući sat vremena dug set sa video projekcijama. Takođe su njegovi sešni emitovani na WDR1, HR3 XXL i mnogim drugim.

TGM zvuk je često sferičan i drum/bass. Skoro svaki TGM snimak koji je izašao na vinilu bio je uvršten u kompilacije, a njegov „Ragtime (Yes, Yes)“ jedan je od nemačkih najdražih d&b tema, uvršten u kolekciju skoro svakog jungle DJ-a. Green Man-ov remiks Majkl Rouz & Kinder Atom „Illegal“ internacionalni je megahit, koji je dospeo na čak četvrto mesto nemačkog vrlo uticajnog DCC Club Charts-a u decembru 1999. Sada je TGM-ov sopstveni „Infinity 2.0“ remiks dospeo na prvo mesto za tri nedelje. Video je emitovan na MTV-ju i Vivi i takođe postao hit na MTV dance listama.

U oktobru 2001. njegov prvi album „You decide“ izašao je kao CD i 4x vinyl izdanju Combination Records-a, i postigao veliki uspeh. Ovaj album i skorašnja saradnja sa engleskim Klute („Chicks“) na Klute-ovom „Fear Of People“ albumu doneli su mu publicitet i u Velikoj Britaniji uključujući i tekst u Knowledge Magazine-u. Klute & the Green Man sarađuju i na Basswerk 13 („Chirachi“) i kompilaciji etikete Certificate 18 („Lost“). Još jedan hit je urađen sa DJ-evima Ufo & Sage iz San Franciska („I go“). Remiks TGM-a Simon V“s „Fruity“ izašao je za Santorin Records, a remiks TGM-a Phonehead „Syrinx“ izašao je na njihovom albumu „Infracom!“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.