U trendu

Hevi metal bendovi otvorili finalno veče Exit festivala

NOVI SAD – Hevi metal bendovi „Sepultura“ iz Brazila i „Blind Ćannel“ iz Finske otvorili su večeras finalni program na Glavnoj bini Exit festivala u Novom Sadu.

Publika iščekuje iza ponoći domaću zvezdu Konstraktu, najpopularniju muzičarku ove godine zbog učešća na Pesmi Evrovizije 2022.
Jedna od zvezda ove poslednje noći Exita trebalo je da bude britanski pop pevač i kantautor Džejms Artur, ali je njegov koncert iznenada otkazan iz nepoznatih razloga.
Direkcija Exita nije objavila nijedno zvanično saopštenje, već je samo sa sajta skinula njegov nastup i kasnije iz štampanog programa.
Ispred Mejn stejdža večeras je bilo znatno manje ljudi, uglavnom ljubitelja tvrdog zvuka.
Bend „Sepultura“ obeležio je istoriju metala, a ploča „Against“ (1998) stigla je u top 20 najprodavanijih u sedam zemalja.
Metalski kvartet – Paulo Jr, Andreas Kiser, Derik Grin, Eloj Casagrande pred nekoliko hiljada fanova predstavio je 17 pesama sa svojih 15 studijskih albuma.
Ovaj hevi metal bend nastao je 1984. u brazilskom mestu Belo Horizonte, grada veličine Beograda, a osnovali su ga braća Maks i Igor Kavalera, koji su kasnije izašli iz benda.

Nastupali su u Engleskoj, Velsu, Francuskoj, Belgiji, Litvaniji, Skandinaviji, kao i u Španiji, Nemačkoj, SAD, Austriji, Italiji, Češkoj, a nakon Exita, 12. jula će nastupiti u Bratislavi u Slovačkoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar