Humanitarni koncert „Novogodišnja čarolija“ 12. januara u Gvarnerijusu

BEOGRAD – Humanitarni koncert „Novogodišnja čarolija“ hora „The International Belgrade Singers“ biće održan 12. januara u beogradskoj Ustanovi kulture Gvarnerijus, saopštili su organizatori

Dirigent koncerta je Olga Biserčić, korepetitor – Ivana Šljivić, dok su specijalni gosti – Dečji gradski hor, Ljubica Sekulić i Vesna Kršić – viola i klavir, kao i Jose Felix Ceballos Ibarra – solista.

Umesto ulaznica, publika će na ulazu moći da ostavi dobrovoljni prilog, koji će biti doniran u humanitarne svrhe jednoj od institucija koja se bavi brigom o deci.

Na programu koncerta će biti dela klasične i savremene horske muzike.

„The International Belgrade Singers“ je amaterski, mešoviti hor koji čine domaći i strani pevači – stranci koji rade u diplomatskim misijama ili žive, rade ili se školuju u Srbiji, dok je Olga Biserčić – profesionalni dirigent.

Hor postoji i nastupa već 10 godina i bavi se humanitarnim radom, tako da su im svi koncerti isključivo humanitarnog karaktera i prikupljena sredstva doniraju u te svrhe instituciji koja se bavi brigom o deci.

Do sada su pomogli mnoge institucije kao što su: Prihvatilište za decu, Materinski dom, Sklonište za decu, Dom „Jovan Jovanović Zmaj“, Centar za zaštitu dece i omladine, Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Jajincima.

Takođe su donirali prihode od ulaznica za druge važne ustanove: Specijalna osnovna škola „Dr Dragan Hercog“, Dom za srednjoškolsku i univerzitetsku omladinu u Zvečanskoj, Srednja zanatska škola za decu sa posebnim potrebam u Rakovici, Savez slepih, Rehabilitaciona klinika „Dr Miroslav Zotović“ u Sokobanjskoj, Odelenje za hematologiju i onkologiju Dečje bolnice u Tiršovoj, O. Š. „Dragan Kovačević“ za slabovidu decu, i druge.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.