U trendu

Istorijski uspeh BTS:“Life Goes On“ 1.mesto na Bilbordovoj l

VAŠINGTON – Muzička gruga BTS, korejske pop megazvezde, napravila je još jedan istorijski uspeh s novom numerom „Life Goes On“, koja je postala prva korejska pesma koja je dospela na 1. mesto na glavnoj „Billbordovoj“ top listi singlova.
„Life Goes On“ zvanično je na prvom mestu ovonedeljne „Hot 100 liste“, saopštio je časopis Bilbord u objavi na Tviteru u ponedeljak po američkom vremenu, dan pre osvežavanja nedeljne liste.

Pesma je takođe prvi Hot 100 „broj 1“ u 62-godišnjoj istoriji lista, koji se pretežno peva na korejskom jeziku, navela je američka muzička publikacija, dodajući da je pesma dostigla 14,9 miliona pregleda u SAD i da je prodata u 150.000 primeraka za nedelju dana, zaključno sa 26. novembrom.

Ove godine BTS oborili su još jedan rekord – postali su prvi južnokorejski bend koji se popeo na vrh „Bilbordovih“ Global 200 i Hot 100 lista i to sa dva hita Dynamite i remiksom Savage Love (Laxed – Siren Beat).

„BTS je sada prva i jedina grupa u istoriji sa višestrukim debijima na prvom mestu na Hot 100“, naveo je Billboard u objavi.

„Life Goes On“ je ujedno i prva pesma otpevana uglavnom na jeziku koji nije egleski, od pesme „Despacito“ Luisa Fonsija 2017. godine, koja je dostigla 1. mesta na Bilbordovoj Hot 100, dodaje se u saopštenju časopisa.

„Puno vam hvala. Zahvalni smo na prvom mestu i što su dve naše pesme među prve tri na listi. Iskreno zahvaljujemo svim ‘ARMI-jima’ koji nas vole. Potrudićemo se da vam pružimo još bolji album u budućnosti“, napisali su članovi BTS na Tviteru zahvalivši svojim obožavaocima, poznatim i pod nazivom „ARMI“ na bezuslovnoj podršci u dostizanju svih rekorda koje je grupa postigla.

Pre sedam godina relativno mala južnokorejska izdavačka kuća „Big hit entertejnment“ osnovala je BTS.

Kim Namđun (Rep-monster), Kim Sokđin (Đin), Ćan Đangkuk (Đungkuk), Min Jungi (Suga), Park Đimin (Đimin), Kim Tehjang (Vi), Đong Husak (Džej-houp) članovi su sastava „Bangtan bojsi“, mnogo poznatiji pod skraćenicom BTS (Beyond the Scene).

Magazin „Tajm“ proglasio ih je „liderima nove generacije“ i jednim od najuticajnijih ljudi na internetu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.