U trendu

Izašao novi album “Sloboda” Marka Louisa

BEOGRAD – Četvrti studijski album muzičara Marka Louisa pod nazivom “Sloboda” upravo je objavljen, a prati ga i naslovna pesma sa video spotom, u izdanju diskografske kuće “Lampshade media”, javili su iz tog beogradskog izdavaštva.

Popularni kantautor je već stekao afirmaciju zahvaljujući prethodnim veoma uspešnim studijskim materijalima “Shine On Me” (2015), “Beskraj” (2017) i “Euridika” (2018).

Jedan je od retkih pevača koji je ipak imao koncert u surovo doba pandemije početkom novembra u Kombank Dvorani, i to čak dva nastupa zaredom, što je svojevrsni rekord izdržljivosti.

Novi album je nastavak jedinstvenog spajanja tradicionalnih i savremenih zvučnih kulisa prema autorovom konceptu i senzibilitetu koji gaji od početka karijere.

„Ovaj album predstavlja slobodu koju, po meni, ljudi već odavno nemaju“, kaže Marko o glavnoj temi albuma, sa kojeg su se već ranije izdvojili singlovi tokom pandemije – “Ninana”, “Kraj” i “Zajedno”.

Osim toga, etno balkan soul umetnik je realizovao i obradu pesme “Hoću sa tobom da đuskam” kao eho zvuka 90-ih u serijalu Radija S – “Zvezde pevaju zvezde”.

“Kroz masovne medije koji bombarduju sadržajima i ceo sistem života, ljudima se nudi iluzija slobode. Muzika je jedan od retkih preostalih formata koja i dalje ima slobodu izražavanja, kroz izvođenje i slušanje“, ističe pevač.

Marko Louis je dobro poznat po svojim energičnim i nezaboravnim živim nastupima, tako su mu koncerti do sada na aktuelnoj turneji uvek bili gotovo rasprodati, u Srbiji i regionu.

U prestonici se ranije odomaćio u Domu omladine, ali i na različitim prostorima koje je olako osvajao – Ušće (Beer fest) ili Botanička bašta (Wine Garden).

Postavljajući paralelu između dosadašnjeg stvaralaštva i albuma “Sloboda”, Marko otkriva: „Svaki album je priča za sebe i predstavlja jedan period mog života.

Veliki uticaj na stvaranje imaju i kolege i koautori mojih pesama, a svaki tekst me inspiriše u interpretaciji, kao što njih inspirišu moji aranžmani, ritam ili melodija.“

Na ovom projektu svestrani muzičar i multiinstrumentalista sarađivao je sa kolegama kao što su Lena Kovačević (već poznati duet “Kraj”) i Đorđe Miljenović Sky Wikluh.

“Moja supruga Masha je gostovala na jednoj numeri “From Belgrade to Istanbul”, koja je veoma posebna, jer osim što traje preko 12 minuta, takođe je i jedno pravo putovanje”, objasnio je Marko, sin inače pokojnog, a legendarnog pevača Ljubiše Stojanovića Louisa.

Pored obrade poznate pesme “Vranjanka”, u saradnji sa sarajevskim producentom i članom benda “Helem Nejse” Tihomirom Radićem Tošijem, Marko je obradio i pesmu svog oca “Neverno plavo oko” iz perioda sa “Južnim vetrom”.

„Posebno sam ponosan na ove dve kompozicije i jedva čekam da ih sviram uživo“, zaključio je muzičar priču o novom albumu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.