U trendu

Izdavačka kuća Pčelica najavila izdnaja za Sajama knjiga

BEOGRAD – Izdavačka kuća „Pčelica“ najavila je danas da će se ne njenom štandu na Beogradskom sajmu knjiga naći preko 180 novih naslova objavljenih od poslednjeg predpandemijskog izdanja ove manifestacije 2019. godine.

„Pčelica“ je saopštila da je objavila „nove naslove koji bi decu motivisali i podstakli da zavole knjigu i čitanje i da od malih nogu nauče da uživaju u čarobnom svetu knjiga“.

Među naslovima su zbirka pesama „Knjiga glavu čuva – odabrane pesme o knjigama” najpoznatijih srpskih pesnika za decu, dok se pas Arči, poznat iz serijala ilustrovanih knjiga o Arčiju i Dori, sada pojavljuje kao glavni junak nove knjige „Arči, pas koji voli knjige“, autora Gorana Markovića.

„‘Ne volim knjige. Ne volim. Nimalo. I tačka.’ autorke Eme Peri, uvodi nas u svet devojčice koja je knjige koristila za sve osim za čitanje, dok knjige jednog dana nisu odlučile da im je dosta toga. Nemačka književnica za decu i mlade Kornelija Funke upoznaje nas sa dečakom Stenom i neobičnim krznenim stvorenjem koje čita knjige tako što ih jede u ‘Knjiškom moljcu’”, kaže se u saopštenju.

Tu su i „Želiš li da sagradiš biblioteku??, autorke Lindzi Lesli, donosi nam uputstvo za građenje najbolje, najveće, najčudesnije biblioteke na svetu,
kao i „Najviša planina od knjiga na celom svetu“ autorke i ilustratorke Rosio Bonilje, saopštio je izdavač.

„Pčelica“ je podsetila da je povodom stogodišnjice od rođenja pisca Dušana Radovića objavila posebno izdanje njegove „Priče o jednoj neposlušnoj nozi“ u formi ilustrovane tvrdokoričene knjige velikog formata.

U edicija Tematske poezije objavljena su još četiri izbora najbolje domaće poezije za decu od Jovana Jovanovića Zmaja do savremenih pesnika poput Ljubivoja Ršumovića i Branka Stevanovića, a od knjiga koje neguju kulturu i tradiciju našeg naroda tu su „Legende o tajanstvenoj Srbiji” Tanje Kovačev i ilustrovane adaptacije srpskih narodnih bajki „Biberče“, „Baš-Čelik“, „Čardak ni na nebu ni na zemlji” i druge.

Izdavačka kuća „Pčelica“ je najavila i brojna izdanja iz edicije ilustrovanih biografskih knjiga „Znamenite Srpkinje iz pera književnica za decu?, dela savremene književnosti za decu i predškolskog i školskog programa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar