U trendu

Izložba „BeoGrad“ 27. avgusta u Domu vojske Srbije

BEOGRAD – Kolektivna izložba „BeoGrad u kome stvaram 2020/2021.“ biće otvorena 27. avgusta u Maloj galeriji Doma vojske Srbije i trajaće do 18. septembra, saopštili su danas organizatori događaja.

Projekat „Beograd – grad u kome stvaram“ prvi put je realizovan 2014. godine i od tada se odvija u kontinuitetu svake godine sve do prošlogodišnje pauze izazvane pandemijom, te će iz tog razloga ovogodišnja postavka obuhvatati dvogodišnji period.

Po rečima organizatora, interesovanje za izlaganje na ovoj izložbi ne jenjava i ovog puta broj autora koji su se prijavili na konkurs premašio je 100 prijava, a stručni žiri odabrao je radove 65 umetnika iz svih grana primenjenih i likovnih umetnosti – keramoskulpture, vajarstva, slike, fotografije, unikatnog tekstila, nakita, instalacije, objekata, ilustracija, mozaika, industrijskog i grafičkog dizajna.

„U proteklom periodu suočili smo se sa neočekivanim situacijama koje su menjale naš život. Koliko je iznenadna epidemija uticala na umetničko stvaralaštvo? Da li smo bili produktivni poput velikih majstora, čija su mnoga dela nastala u doba kuge ili španske groznice? Da li umetnost u doba korone odslikava teskobnu stvarnost ili nas bodri i leči slaveći život? Odgovore ćemo naći na novoj postavci“, rekla je autorka projekta Marina Milovanović Kušić.

Kako je navedeno, posebnost ove izložbe je u tome što se na jednoj postavci mogu videti imena doajena srpske umetničke scene i imena mladih autora na početku svojih karijera, a susret različitih senzibiliteta i likovnih izraza i bogatstvo raznovrsnih likovnih tehnika je čini izuzetno zanimljivom i nezaobilaznom za prave ljubitelje likovne i primenjene umetnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.