U trendu

Izložba fotografija Brajana Rasića od 22. juna u KG

KRAGUJEVAC – Izložba fotografija čuvenog Brajana Rašića, pod nazivom „Stars“, biće otvorena 22. juna u galeriji „Đura Jakšić“ u Kragujevcu, kao uvod u 12. izdanje Arsenal festa koje se održava od 30. juna do 2. jula.

Na Rašićevoj prvoj samostalnoj izložbi u gradu na Lepenici biće izložene njegove 32 čuvene uramljene fotografije, koje će biti i na prodaju.

Na fotografijama su neke od velikih svetskih zvezda koje je Rašić slikao tokom višedecenijske karijere: Rolling Stones, Dejvid Bouvi, Dejvid Gilmor, Prins, Sting, Frenk Sinatra, Foo Fighters…

„Neke od njih izlažem po prvi put u Srbiji, ističe Rašić.

„Biće tu i dve fotografije kao omaž gradu Kragujevcu, koje su, za sada, tajna. Veliko mi je zadovoljstvo da sarađujem sa Arsenal festom i Kragujevcem, vidimo se na otvaranju 22. juna“.
Branislav Brajan Rašić rođen je 1954. godine u Beogradu.

Posle nekoliko godina života u Cirihu, svetsku karijeru je počeo da gradi 1979. u Londonu. Fotografisao je više od 8.000 koncerata, a pred njegovim objektivom našle su se brojne planetarne zvezde.

Dugogodišnju saradnju sa Dejvidom Bouvijem, kome je bio zvanični fotograf, započeo je od albuma „Lets Dance“ (1983), a 2006. postao je oficijalni fotograf Rolling Stonesa.

Angažovali su ga, pored domaćih, i najugledniji planetarni muzički časopisi, a njegova dela ekskluzivno predstavlja vodeća svetska agencija Getty Images.

Izložbe Rašićevih fotografija održane su u brojnim svetskim muzejima i galerijama, a u Srbiji, uz nekoliko beogradskih postavki, veliku pa?nju privukla je i pro?logodi?nja, u Zrenjaninu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar