U trendu

Izložba “Materija bez materije” od 24. maja u Novom Sadu

NOVI SAD – Izložba skulptura “Materija bez materije” umetnice Mirjane Blagojev biće otvorena 24. maja i trajaće do 11. juna u Galeriji Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine (SULUV) u Novom Sadu, najavili su iz te ustanove.

Skulpture i reljefi koji će biti predstavljeni deo su istraživanja koje se odnose na ispitivanje promenljivosti prostornih odnosa dela i njegovog okruženja pod uticajem refleksije.

Njih čine dve komponente: zemlja (terakota, glina) – materija koja čini veliki deo okruženja i ogledalo – reflektujući materijal, realizacija ideje o odrazu kao materiji bez materije.

Mirjana Blagojev (47) rođena je u Zrenjaninu, a diplomirala je na odseku Vajarstvo na Akademiji umetnosti (AU) u Novom Sadu, gde je i magistrirala sa umetničkim projektom “Pokušaj spajanja naizgled nespojivog – igra sveta u svetu igre”.

Master studije završila je na Visokoj školi lepih umetnosti u Strazburu, Francuska, na smeru “Objekat – staklo”.

Zvanje doktora umetnosti stekla je na AU u Novom Sadu sa projektom “Transparentnost i refleksija: promenljivost prostornih odnosa dela i njegovog okruženja”, gde radi kao vanredni profesor.

Umetnica je imala veliki broj samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu i članica je SULUV-a i ESGAA (European Studio Glaš Art Ašociation).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.