U trendu

Izložba o Magi Magazinović od 7. marta u beogradskom bioskopu „Balkan“

BEOGRAD – Izložba „Slobodan let: Maga Magazinović, kroz vremensku i prostornu disperziju“ biće otvorena 7. marta u Bioskopu „Balkan“, saopštili su danas organizatori.

„U fokusu ovog transmedijskog projekta je ličnost Magazinović (1882-1968), reformatorke, teoretičarke umetničke igre, filozofkinje, aktivistkinje i feministkinje, koreografkinje, osnivačice Škole za ritmiku i plastiku“, kaže se u saopštenju.

Kako je najavljeno, „Magin život, rad i aktivizam na ovoj izložbi biće interpretirani putem video i skulpturalnih instalacija, stvaranjem vizuelnog i zvučnog ambijenta u kom se odvija narativ o Magi, kao i performativnim segmentom i radionicom“.

„Integrisanjem citata, fotografija i arhivske građe u vizuelne celine, ova izložba nastojida uspostavi dijalog prošlosti i sadašnjosti, virtuelnog i stvarnog, trajnog i prolaznog, kao i da predstavi kulturni transfer Beograd-Berlin i Balkan -Evropa“, kaže se u saopštenju.

Izložbu autorke Gordane Kaljalović i koautorke Branke Pavlović organizuje Fondacija Saša Marčeta, uz podršku Rekonstrukcije Ženski Fond (RŽF) u okviru programa Specijalni fokus, i Kino radionice, koja je producirala snimanje i postprodukciju video materijala.

Pored izložbe 11. i 12. marta biće održana i plesna radionica „Matine sa Magom“ koju će voditi savremena plesačica Milica Tančić uz podršku Mariane Hilgert iz Berlina, a besplatna je i otvorena za sve zainteresovane osobe od 18 do 98 godina, bez obzira na plesno iskustvo.

„Rezultat zajedničkog rada biće kratki performans koji će biti snimljen i postavljen kao deo izložbe“, kaže se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar