U trendu

Izložba „Tok“ od sutra u galerijama „Štab“ i „Kvart BW“

BEOGRAD – Izložba skulptura „Tok“ biće otvorena sutra u galeriji „Štab“ i galeriji umetničke inicijative „Kvart BW“ i trajaće do 7. avgusta, saopštili su danas organizatori.

Publika će moći da vidi do sada neizlagane radove na papiru i drvetu vajara i teoretičara Koste Bogdanovića, a svojim delima će se predstaviti i profesor Fakulteta primenjenih umetnosti Marko Vukša sa svojim studentima Kristinom Ivić, Pavlom Radovićem i Mihailom Kovačevićem.

Kako navode organizatori, ovom postavkom žele da naglase univerzalnost i trajanje jedne umetničke ideje koja se vizuelno ostvarila u delima pet vajara koji pripadaju trima različitim generacijama.

„Tok ove ideje možemo pratiti gotovo pravolinijski – od Koste Bogdanovića, pripadnika najstarije generacije, u čijem je delu ona našla svoju plodnu genezu kroz intuitivno prepoznavanje i kreativno prevođenje arhetipskih obrazaca u polje skulpture, preko Kostinog prijatelja i saradnika Marka Vukše, koji u svom estetskom izrazu na savremen i originalan način čuva sećanja na poetiku i suptilnost Bogdanovićeve ideje, i najzad radova mladih vajara, Markovih studenata, u kojima se njen život dalje nastavlja“, naveli su organizatori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.