U trendu

Izožba „Prizor“ od 15. septembra u Maloj galeriji ULUPUDS

BEOGRAD – Multimedijalna umetnica Željka Mićanović Miljković predstaviće se sa radovima na papiru i porcelanu izložbom “Prizor” koja će biti otvorena 15. septembra (19:00) u Maloj galeriji ULUPUDS-a u Beogradu, gde će trajati do 23. septembra, saopštili su danas organizatori.

Kako je najavljeno, postavku čine lavirani crteži velikih i manjih formata na Arčiz i Hanemile ručno rađenim akvarel papirima kao i na japanskim papirima, u kombinovanoj tehnici akvarela, tuševa, akrilnih boja i kolaža.

„Svaki predmet nosi skrivenu poruku, rukom ispisanu reč, crtež. Zajedno čine jednu uvezanu priču povezanu nitima u pastelnim bojama, promaljajući se stidljivo poput sunca u zoru“, rekla je Mićanović Miljković.

Vizuelna umentica Mićanović Miljković diplomirala je Akademiju lepih umetnosti 2006. godine, u Beogradu je pokrenula umetnički atelje „Prozor“ kao platformu za savremenu umetnost, a u Cirihu otvara „Atelier ZeM“ za primenjenu i likovnu umetnost. Završila je doktorske studije na odseku za Scenski dizajn na Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, a 2021. godine je bila dobitnica Plakete „Majske izložbe“ u Beogradu za rad “Skupljačci svetlosti”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.