U trendu

Jadranki Jovanović Internacionalna nagrada za operetu

BEOGRAD – Prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, mecosopran Jadranka Jovanović ovogodišnja je dobitnica Internacionalne nagrade za operetu, saopštili su iz Narodnog pozorišta.

Prestižno priznanje, koje dodeljuje Međunarodna asocijacija operete regije u severnoj Italiji, biće uručeno gospođi Jovanović 28. decembra na Gala koncertu u Teatru Roseti u Trstu.

„Jadranka Jovanović blista u posebnoj grupi umetnika i pevača, koji su svoje velike operske karijere krunisali pevajući na najvažnijim scenama sveta, i svojim talentom i sceničnošću takođe doprineli izuzetnom kvalitetu u interpretaciji najvažnijih naslova operete. Obožavana od strane publike koja se još seća njenih uspeha na tršćanskom festivalu, dobitnik je ove Internacionalne nagrade za operetu, za visok kvalitet u svojim interpretacijama kao poseban pečat jedne blistave karijere“, navedeno je u obrazloženju žirija.

Jadranka Jovanović je prva Srpkinja kojoj je pripala ova nagrada, ustanovljena 1986. godine sa ciljem da se posveti počast umetnicima koji su doprineli razvoju i uspehu operete, njenom promovisanju u svetu u različitim izrazima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.