U trendu

Jakopu Godaniju uručena nagrada „Jovan Ćirilov“

BEOGRAD – Vredna nagrada „Jovan Ćirilov“ uručena je večeras italijanskom koreografu Jakopu Godaniju za rad prikazan u okviru 16. Beogradskog festivala igre u Atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu.

Priznanje je Godaniju uručio doskorašnji ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević koji je čest gost Beogradskog festivala igre.

Godani je zahvalio, na kako je rekao, izuzetnom priznanju.

„Ponosan sam na ovu nagradu i priliku da budem partner izuzetnim organizatorima Beogradskog festivala igre. Čast mi je što sam član te umetničke porodice“, kazao je Godani.

Aja Jung, osnivac i direktor Beogradskog festivala igre, najavila je gostovanje Drezden – Frankfurt kompanije igre sa predstavom u koreografiji Jakopa Godanija za 22. decembar na sceni beogradskog Sava centra.

„Nadamo se da će epidemiološke okolnosti biti na strani Beogradskog festivala igre i naše publike u tom momentu. Festival nastavljamo 6. novembra kada će Kompanija 111 iz Tuluza nastupiti na sceni Ateljea 212. sutradan, 7. novembra, Kompanija Inbal Pinto nastupiće na sceni Beogradskog dramskog pozorišta, a nastup Kompanije Silvije Gribaudi zakazan je za 9. novembar u beogradskom pozorištu Madlenianum“, kazala je Jung.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.