Još jedna optužba protiv Nota za seksualno zlostavljanje

LOS ANĐELES – Tri žene optužile su za seksualno zlostavljanje glumca Krisa Nota, najpoznatijeg po ulozi Zverke u seriji Seks i grad.

Poslednja je to učinila žena, koja je tražila da ostane anonimna, ali je koristila pseudonim Ejva, a koja je za Dejli bist rekla da ju je 67-ogodišnji glumac seksualno napastvovao dok je radila u jednom restoranu u NJujorku 2010. godine, prenosi magazin Pipl.

Not je negirao te optužbe, kao i optužbe još dve žene, koje su ga optužila da ih je seksualno napastvovao 2004. i 2015. godine.

„Optužbe koje su iznele žene, koje sam upoznao pre mnogo godina ili čak decenija, su lažne. ‘Ne’ uvek znači ‘ne’ i to je linija koju ne prelazim. Takođe, teško je ne primetiti trenutak kada ove priče izlaze u javnost. Ne znam tačno zašto se pojavljuju sada, ali znam jedno: nisam napastvovao ove žene“, naveo je Not u pisanoj izjavi.

Agencija za promovisanje talenata A3 prekinula je saradnju sa Notom nakon što su se pojavile ove optužbe, dodaje Indipendent.

Not igra u nastavku serijala Seks i grad, koji je počeo da se emituje pre nekoliko nedelja.

Jedna od žena pod pseudonimom Zoi rekla je da ju je podstaklo pojavljivanje Nota u novoj sezoni serijala i da je njegov lik „bio okidač“ da sada izađe u javnost i, kako tvrdi, „prikaže kakav je zaista“, prenosi Glas Amerike.

Nije želela da otkrije svoje pravo ime jer, kako je navela, radi u industriji zabave i mogla bi da snosi posledice.

Zoi je rekla da ju je Not napastvovao u stanu 2004. godine, kada je imao 40, a ona 22 godine.

Policija Los Anđelesa saopštila je da se ne vodi nikakva istraga protiv Nota.

Druga žena koja je optužila Nota je 31-godišnja novinarka, koja se predstavila pod pseudonimom Lili.

Ona je rekla da je Nota upoznala 2015. dok je radila u jednom noćnom klubu u Njujorku.

Lili je rekla da se osetila „napadnuto“ kada je Not započeo seksualni odnos sa njom i da ju je primorao na seksualne odnose.

Prema rečima njenog prijatelja, Lili nije pozvala policiju.

Na društvenim mrežama se oglasila i glumica Zoi Lister Džouns, koja je sa Notom radila u seriji Red i zakon.

„Prošle nedelje me je prijatelj pitao kako se osećam što je ‘gospodin Zverka’ umro u novoj sezoni serijala Seks i grad. Rekla sam da mi je, iskreno, laknulo, zato što ne mogu da odvojim glumca od čoveka, a taj čovek je seksualni predator“, tvrdi glumica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.