U trendu

Jovani Tomić nagrada „Bojan Stupica“

BEOGRAD – Bijenalnom nagradom Udruženja dramskih umetnika Srbije, Nagradom za režiju „Bojan Stupica“ za 2021. godinu nagrađena Jovana Tomić za režiju predstave „Kretanje“, autora Dimitrija Kokanova, u produkciji Bitef teatra u Beogradu, premijerno izvedenoj 3.marta 2020. godine, saopštili su iz Udruženja dramskih umetnika Srbije.

Tročlani žiri reditelja u sastavu: Egon Savin (predsednik), Kokan Mladenović i Boris Liješević (svi su prethodni dobitnici ove Nagrade), odluku je doneo jednoglasno.

U konkurenciji za Nagradu bilo je ukupno deset rediteljskih ostvarenja, premijerno izvedenih u pozori?tima u Srbiji, u periodu od 1. aprila 2019. do 31. marta 2021. godine.

Nagrada Bojan Stupica ustanovljena je 1971. godine, a Jovana Tomić je 34. dobitnik ovog staleškog priznanja.

Priznanje se sastoji od bronzane plakete sa likom Bojana Stupice, rad akademskog vajara Stevana Bodnarova i unikatne diplome na pergamentu, rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića.

Termin dodele nagrade biće naknadno utvrđen.

Realizaciju Nagrade „Bojan Stupica“ pomogli su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar