U trendu

„Južni vetar“ otvara manifestaciju Filmstreet

BEOGRAD – Projekcijom srpskog akcionog filma „Južni vetar“ na Studentskom trgu večeras će biti otvorena nova, deveta sezona najpoznatijeg besplatnog letnjeg bioskopa u Beogradu, Filmstreet.

Manifestaciju će ove godine otvoriti domaći akcioni film „Južni vetar“koji je postigao ogroman uspeh , a publici u parku će se obratiti naše mlade glumačke zvezde Jovana Stoiljković i Miodrag Radonjić, koje tumače jedne od glavnih uloga u ovom ostvarenju.

Zahvaljujući sjajnoj glumačkoj ekipi koju, pored pomenutih, čine i Miloš Biković, Nebojša Glogovac, Dragan Bjelogrlić i Miloš Timotijević, pod rediteljskom palicom Miloša Avramovića, Južni vetar postao je najgledaniji domaći film u poslednjih 20 godina.

Tokom prošle godine film je u bioskopima pogledalo čak milion ljudi, a oni koji večeras posete Filmstreet u Studentskom parku imaće priliku da ga gledaju pod otvorenim nebom i zvezdama.

Apsolutni sinonim leta u Beogradu, Filmstreet će i ove sezone obradovati stanovnike i posetioce našeg glavnog grada koji će na najlepšim gradskim trgovima, parkovima i šetalištima, imati priliku da uživaju u dve pozorišne predstave i 23 projekcije klasika svetske kinematografije i najnovijih blokbaster hitova.

Studentski park, Kalemegdan, Tašmajdan, Kosančićev venac, Dorćol, Cvetni trg i ostale lokacije u periodu od 21. juna do 11. septembra ugostiće Šerloka Holmsa, Meri Popins i Marvelove junake, kao i popularna ostvarenja sedme umetnosti poput filmova „Dunkirk“, „Inseption“ i „Devojka sa tetovažom zmaja“.

Filmstreet veliku zahvalnost za podršku projektu duguje svojim partnerima: Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država, Gradu Beogradu, Opštini Stari grad, agenciji Red Communication, kao i kompanijama Jaffacakes i Unilever.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.