U trendu

“Kako se voli Vesna” premijerno 6. oktobra u “Pinokiju”

BEOGRAD – Predstava za decu “Kako se voli Vesna” Aleksandra Popovića, u režiji Nevene Mijatović, biće premijerno izvedena 6. oktobra od 20 časova u Pozorištu lutaka “Pinokio”.

Glavne uloge tumače – Nina Perišić, Jovan Popović, Aleksandra Ristić, Ivana Todorović, dok dramatizaciju romana čuvenog dramskog pisca Aleksandra Ace Popovića potpisuje Mina Petrić.

U autorskoj ekipi je i glumac Lako Nikolić, ovde na poziciji asistenta za scenski pokret i animaciju, a muziku je komponovao Igor Andrić.

Prema sadržaju komada za najmlađe „Kako se voli Vesna“ , priča prati naslovnu jukakinju koja slavi rođendan, ali dešava se da njenim roditeljima dolaze odrasli prijatelji koji slušaju dosadnu muziku.

Vesna želi da dokaže da je od saksofona mnogo bolja muzika – dečji smeh.

Predstava postavlja pitanje – šta raditi kada se roditeljska ljubav ne vidi?

Novi projekat „Pinokija“ je realizovan u koprodukciji sa Fakultetom dramskih umetnosti iz Beograda.

Dramski autor Aleksandar Aca Popović (1929-1996) bio je jedan od najplodnijih pisaca u pozorištu, koji je iznedrio čuvena dela “Mrešćenje šarana”, “Smrtonosna motoristika”, “Kus Petlić”, “Ljubinko i Desanka”, “Tamna je noć”, „Bela kafa“, „Razvojni put Bore Šnajdera“, “Baš bunar”.

Pisao je i značajan broj pozorišnih komada za decu, kao adaptacije antologijskih bajki i basni, ali i knjige – romane, zbirke proze za najmlađe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar