U trendu

Kej-pop dominira: Aespa drugi put na vrhu Bilbordove liste

SAD – Mini album „Girls“ korejske grupe Aespa našao se na 3. mestu Bilbordove top 200 liste albuma, na kojoj se nalaze najpopularniji albumi u Sjedinjenim Državama, čime je Aespa zvanično muzička grupa kej-popa koja se najbrže našla na ovoj listi, preneli su američki mediji.

Mlada korejska grupa Aespa, nakon manje od dve godine od svog debija, našla se drugi put na samom vrhu Bilbordove liste, a pored grupa Blekpink i Tvice, ona je jedina grupa kej-popa koja se našla na ovoj listi.

Zanimljivo je da je ovo drugi po redu album ove grupe devojaka koji se našao na listi, pošto je njihov album „Savage“ dostigao 20. mesto na listi prošle godine.

Pored toga, album „Girls“ napravio je snažan prodor kao najprodavaniji album nedelje u Sjedinjenim Državama.

Ovaj mini album je debitovao na prvom mestu Bilbordove liste prodaje najboljih albuma od 23. jula, čime je Aespa postala najbrža kej-pop grupa u istoriji koja se našla na vrhu liste.

Aespa je mlada ženska južnokorejska grupa koja je za kratko vreme postigla veliki uspeh. Predstavnik je kej-popa, korejskog žanra koji u sebi objedinjuje dens, elektropop, hip hop i bluz, a koji je postao jedan od najdominantnijih žanrova popularne muzike na svetu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar