U trendu

Klarić: Likovi u seriji „Klan“ nisu heroji

BEOGRAD – Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Ljubinka Klarić, koja je govorila o svojoj ulozi u seriji „Klan“ čija druga sezona se trenutno prikazuje.

Klarić je rekla da se njen lik Cveta nije mnogo promenila u odnosu na prvu sezonu, da je i dalje „domaćica, potpuno izgubljena, pomalo infantilna, lakoverna, a svoju ravnodušnost dobija utapanjem u alkoholu“.

„Za mene je bio izazov. Ja sam dosta živa i energična glumica. (Reditelj) Boban Skerlić je tražio od mene da sva energija uđe unutra, a da sve polako izlazi napolje tako što ću biti potpuno mirna, a biću idiot“, rekla je Klarić.

Prema njenim rečima, „Klan“ privlači publiku pre svega zato što „likovi u seriji nisu heroji“.

Primetivši da su u našim serijama glavni junaci kriminalci prikazani kao heroji, pa „mlađi deo publike ima potrebe da se ugleda na njih“, Klarić je ocenila da je u „Klanu“ ipak zadatak umetnika da prikažu „na način da vam se zgadi“.

„‘Klan’ se razlikuje od drugih serija koje se bave kriminalom što ima tarantinovski momenat, da i u tako crnim stvarima ima dosta humora i likovi nisu prikazani kao jako inteligentni“, navela je glumica.

Klarić je istakla da je sa Skerlićeve strane bilo dosta hrabro i vrlo originalno što je za glavne uloge odabrao do sada nepoznate glumce – Nedima Nezirovića i Aleksandra Dimtirijevića – „koji su se pokazali fantastično“.

U matičnom Beogradskom dramskom pozorištu trenutnio priprema Molijerovu predstavu „Mizantrop“ u režiji Juga Đorđevića, koja će za nju biti izazov pošto igra naslovnu ulogu.

Prema njenim rečima, deo predstave će biti „klasičan Molijer u stihu“, a biće i improvizacija „koje su uvek intrigantne i uzbudljive“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar