U trendu

Klasik fest od 10. do 13. juna u Pančevu

PANČEVO – U Pančevu će na više lokacija od 10. do 13. juna biti održan deseti Međunarodni festival klasične kamerne na kome će nastupiti i violinista svetskog renomea Stefan Milenković.

Ovogodišnji festival slavi dva jubileja, deset godina
festivala i 250. rođendan Ludviga van Betovena, a otvoriće ga Betovenova Prva simfonija.

Time će se, ističe umetnički direktor festivala Ognjen Popović, ukazati zahvalnost jednom od najvećih muzičkih genija.

„Betoven je jedan od najvećih kompozitora ikada i mislim da smo izabrali dve njegove vrlo reprezentativne kompozicije – Prvu simfoniju koja će biti izvedena na otvaranju festivala i njegov septet koji će publika imati priliku da čuje narednog dana, a koji je jedno od najvećih remek dela klasične kamerne muzike“, rekao je Popović.

Između ostalog, naveo je da će poslednje veče festivala biti održan simfo-rok koncert.

Jubilej od deset godina festivala i prazničnu atmosferu upotpuniće
svetski poznati violinista Stefan Milenković koji će nastupiti na dva
koncerta.

Milenković je istakao da je program festivala veoma atraktivan i kreativan.

„Uvek je lepo da ljudi dobiju energiju, ali i da to na neki način bude edukativno jer i ja lično ne mogu da kažem da sam na koncertima na koje sam išao unapred znao svako delo koje se izvodi tako da je lepo da se upozna nešto novo“, rekao je Milenković.

Deseti Klasik fest biće održan u organizaciji Kulturnog centra Pančeva, a pored Stefana Milenkovica publika će uživati i u nastupima Lidije Bizjak, Boštjana Lipovšeka i mnogih drugih.

Ovogodišnji koncerti biće održani u Rimokatolickoj crkvi Sv. Karla Boromejskog, Dvorani Kulturnog centra Pančeva i Narodnom muzeju Pančevo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.