U trendu

Kolarić: Izložba posvećena delima Olge Jančić od 11. februara u MSUB

BEOGRAD – Marijana Kolarić, direktorka Muzeja Savremene umetnosti u Beogradu kazala je danas Tanjugu da će u 2023. godini organizovati sa svojim timom veliki broj temstskih i individualnih izložbi, a prva među njima je izložba posvećena opusu skulptorke Olge Jančić čija dela se nalaze u kolekciji MSUB.

Kolarić naglašava da izložbom dela Olge Jančić, čije otvaranje je zakazano za 11. februar, MSUB pokreće širi ciklus izložbi, koje su posvećene ženama skulptorkama čija se dela nalaze u kolekciji MSUB.

„Mogu da najavim za mart i tematsku izložbu pod naslovom „Identiteti i grad“ a nakon toga postavićemo izložbu savremenih umetnika čija dela komuniciraju sa delima iz kolekcije MSUB iz perioda socijalne grafike“ kazala je Kolarić.

Prema njenim rečima i posle ogromnog uspeha retrospektivne izložbe Mrđana Bajića i za 2023. godinu MSUB priprema slične postavke.

“ U pripremi je retrospektivna izložba posvećena radu umetnika Zorana Naskovskog. Obeležićemo jubilej: 150 godina od rođenja Nadežde Petrović izložbom u Srpskom kulturnom centru u Parizu. Ta izložba će biti posvećena periodu njenog života, dok je boravila u Parizu. Pripremamo i prvu retrospektivnu izložbu dela Jagode Buić poznate po monumentalnim tapiserijama“ kazala je Kolarić.

Kako kaže u prošloj godini je izložba Sanje Latinović nagrađena „Politikinom“ nagradom, a kustos MSUB Miroslav Karić dobio je nagradu „Lazar Trifunović“ za tekts iz kataloga Salona MSUB za izložbu radova Biljane Đurđević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar