U trendu

Komemoracija Nenadoviću: Odlazak glumca sa najlepšim osmehom

BEOGRAD – U prisustvu porodice, prijatelja i kolega, u Teatru Vuk se održava komemoracija povodom smrti Nenada Nenadovića, a od poznatog glumca opraštaju se glumci Svetislav Bule Goncić, Andrija Milošević, Ivan Jevtović, Milena Vasić, reditelj Jug Radivojević, scenarista Vuk Ršumović, i drugi.

Sala Teatra Vuk ispunjena je poštovaocima glumačkog opusa Nenada Nenadovića.

Na velikom platnu se prikazuju snimci iz filmova i TV ser““Priča iz radionice“.

„Uvek nas je činio dostojnim svoje vedrine i osmeha… Jedne godine je ostvario rekordnih 77 izvođenja u ‘Bošku Buhi’… Bio je dobri duh našeg pozorišta“, rekao je direktor pozorišta „Boško Buha“ Igor Bojović i dodao da ništa neće biti isto posle smrti Nenadovića.

Glumica Borka Tomović upoznala je okupljene sa biografijom i stvaralačkim opusom Nenadovića i navela da „kada jednom poverujemo da ga nema, sećaćemo ga se sa radošću“.

„Neša je bio šarmantan i neodoljiv… Bio je pravi glumac za dečije pozorište. Razumeo je i voleo decu“, rekao je reditelj Milan Karadžić.

„Danas ispraćamo našeg Nešu… Bio je apsolutni favorit na našem prijemnom ispitu za studije glume, iako je bio tih i nenametljiv… Bio je nesumnjivo talentovan, najbolji student naše klase… Za svakoga je imao toplu reč i prepoznatljiv osmeh“, naveo je glumac Predrag Bjelac i apelovao na što brže obnavljanje dečjeg pozorišta „Boško Buha“.

„Nebo je otelo Nenada, što je dokaz da je tamo bolje… Odlaze heroji detinjstva. On je bio vedar i mio… Iznad svega bio mi je pozorišni brat koji mi je davao bezrezervnu ljubav“, rekla je glumica Vjera Mujović.

Glumac Andrija Milošević rekao je da je „porodica život i potpis Nenada Nenadovića“ i da „moramo paziti jedni druge“.

„Neša je poštovao ljude, razumeo različitosti. Bio je plemenit, drag i mio… Dolazio je na svaku probu i nikada nije bio prepreden… Bio je, veruju, i čovek i veliki učitelj. Ostaće zapamćen zauvek i biće zauvek voljen“, izjavio je reditelj Jug Radivojević i dodao da je „Neši mesto u raju“.

Glumac Dragan Vujić Vujke naveo je da je Nenadovićev osmeh „nadvladao i čuveni osmeh Ljubiše Smokija Samardžića“ i potom se prisetio anegdota iz zajedničkih predstava sa Nenadovićem.

„Neša je živeo, a da nikome nije naškodio… Ono što je bilo lepo, neka ostane san“, dodao je Vujić.

Glumica Milica Milša izjavila je da je u svaki kadar unosio svetlost i da ga je doživljavala kao porodicu na snimanju serije „Igra sudbine“.

„Ostalo je još mnogo toga da mu kažem. Bili smo radosni i spokojni pored tebe“, rekla je Milša i dodala da je bilo divno raditi sa Nenadovićem.

Od Nenadovića su se potom oprostila i deca, polaznici njegove škole glume.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.