U trendu

Koncert Bojane Vunturišević u Jevremovcu uprkos slaboj kiši

BEOGRAD – Muzičarka Bojana Vunturišević održala je sinoć samostalan koncert u Botaničkoj bašti “Jevremovac” kao početak manifestacije “Piknik u bašti”, uprkos losem i hladnom vremenu.

Slaba kiša nije nimalo sprečila odabrane ljubitelje njene muzike i stvaralaštva, te su se u inat nevremenu odvažili da sa kišobranima isprate svoju favoritkinju.

Upravo zbog nezavidne situacije sa vremenom, koncert je kasnio pola sata od najavljene satnice, tek da se kiša pretvori u rominjanje, da bude podnošljivije za praćenje muzičkog programa.

Odnosno, svi iskreni fanovi koji su imali prilike da prisustvuju koncertima mlade umetnice Bojane Vunturišević, svesni su da su te svirke znatno više od koncerta, gotovo spektakl ili jednostavno – pravi muzički doživljaj.

“Vidi se ko je – pravi! Priđite bliže, da vas vidim sve! Hvala vam što ste došli, po ovako užasnom vremenu. Zaista je jasno da ste mi vi pravi!”, oduševljeno je Bojana dočekala svoju publiku koja se sjatila tik ispred bine na njen poziv.

Do tada pod kišobranima, njena publika je bila raštrkana po celoj Botaničkoj bašti, kao da se stidela da priđe malo bliže, usled mogućeg jačeg napada kiše.

Koncert je započela hitom “Daljine” sa do sada jedinog istoimenog solo albuma (2017), i odmah je zavela auditorijum bez problema, jer su pripadnici oba pola skakali i igrali uz ritmove njene muzike u žanru elektro pop alternative.

Ipak, kako je uveliko stvorila sve same hitove sa debi solo materijala, može se slobodno definisati da je uplovila u “mejnstrim” pravac, odnosno predstavlja tu glavnu osovinu da se obraća širem sloju publike.

Otkrila je da često ima “Vetar u kosi”, da bi se prebacila u sagu zvanu “Amy & Blake”, posvećenu preminuloj soul pop divi Ejmi Vajnhaus i njenom suprugu Blejku Filder Sivilu.

“Ne znam napamet set listu da znate, tako da nemam pojma šta ćemo sledeće svirati”, bila je iskrena Bojana sa svojim fanovima i imala je potrebu da im često priča i obaveštava ih o daljim koracima koncerta pred njima.

Najemotivniji trenutak koncerta sigurno je bio kada je Bojanin maleni sin izašao na pozornicu i zaigrao sa njom sa sve kapuljačom, tako da su majka i sinčić u tandemu bili apsolutno savršeni.

Bojana Vunturišević od 2007. do 2015. godine bila je glavni vokal beogradskog pop benda „Svi na pod”, koju su izdali dva studijska albuma – “Prvi!” (2011) “Mladost” (2014).

Ali, kako se upustila u solo karijeru, veoma brzo je prerasla popularnost tog benda i sa svojim imenom i prezimenom postala automatski autentična muzička figura, skoro kao da spomenutog benda nije ni bilo. A tako nešto uspevaju samo retki na savremenoj umetničkoj sceni i tržištu.

Predstavila je tako skoro ceo svoj album, osim jedne pesme – “Bes”, koju je i najavila kako je neće ove noći otpevati, razlog nije poznat, a da sigurno hoće neki naredni susret.

Zato je muzičarka sve vreme skakala po bini i plesala uz svoje hitove, gde je obavestila sve – “Sada žurim”, i istakla da ima “Magiju” (u originalu numeru izvodi sa Anđelom Orelj, kojoj je bila mentor na jednom takmičenju).

Najveću žurku je svakako napravila numera “Full Control” – prava pometnja i haos je nastao.

Taj hit je delimična obrada istoimene pesme grupe “Eyesburn”, koji u njenoj verziji i uživo izvedbi zvuči zaista vrhunski, što su pokazali i oduševljeni ljubitelji u prvim redovima.

Premijerno, ekskluzivno, Bojana je predstavila novu pesmu naziva “Madrina”, koja će se tek zavrteti na radio stanicama i onlajn platformama, u neobičnom stilu rege žanra.

Pevačica je tražila od gledaoca da se izjasne kako im se čini najnovija pesma, barem neki utisak.

Ogroman aplauz i skandiranja bio je dovoljan dokaz da im se pesma svidela.

“Idemo sada na moju omiljenu pesmu, je li važi? Hej, čekajte! A koja je to meni omiljena moja pesma?”, vešto je uvukla Bojana fanove u komunikaciju putem ankete.

Nakon kratkog licitiranja i pogađanja, ona se misteriozno nasmešila i zamolila sve da sačekaju i čuju tu numeru broj jedan. U pitanju je zaista posebna kompozicija sa nekoliko gradacija i slojeva – “Noćni program”, što je oduvalo dobar deo posetioca.

“Eto vam, neko je od vas pogodio, neko nije, tako to biva”, nastavila je priču šarmantna elektro pop dama i sa divljom energijom je nastavila da zabavlja publiku duhovitim dosetkama i stavovima.

“Ne znam šta vam se dopalo u sledećoj pesmi, pa je toliko volite”, najavila je takođe uspešnu i slušanu numeru “Suzana”. Čim je otpevala, sa osmehom je rekla – “Ipak je stvarno dobra pesma, u pravu ste”.

Iz svoje kolekcije podarile je novi hit “Money”, nedavno objavljen sa spotom, da bi finiš ove muzičke trke bio u vidu arsenala triptiha – “Promašaj”, “Kese etikete” i “E 70” (tematika usmerena na bivše republike SFRJ).

Sve vreme je ponosno hvalila svoj prateći bend i njene članove – di džej MKDSL, gitarista Ivan Mirković Bambi i bubnjar Peđa Milutinović kao novitet sastava.

Za efektan i veoma izdašan bis, Bojana je ponovila već odslušane hitove (“Daljine”, “Money”, “Amy & Blake”, “Madrina”, “Kese etikete”, “Suzana”) i time okončala veoma sadržajno muzičko druženje od punih sat i po na sceni.

“Pamtiću ovo veče zauvek , hvala vam svima što ste večeras došli po ovoj kiši! Vidimo se uskoro ponovo, obećavam”, pozdravila se maksimalno raspoložena Bojana sa svojom vernom publikom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.