U trendu

Koncert Crkvenog hora “Branislav Nušić” iz Kos. Mitrovice

BEOGRAD – Koncert Crkvenog hora “Branislav Nušic” iz Kosovske Mitrovice održan je sinoć u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu, a povodom obeležavanja 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve.

Koncertu je prisustvovao veliki broj Mitrovčana koji već godinama žive u Beogradu, kao i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

“Došao sam licno i u ime Vlade Republike Srbije da vam se zahvalim. Vi činite dušu Kosovske Mitrovice. Prvi utisak koji sam stekao u tom gradu bila je anđeoska muzika i nebeske himne koje ste izvodili”, rekao je Đurić, koji je horu čestitao jubilej.

“Sa ponosom nosite ime velikog Nušića koji je u vremenu možda težem nego što je ovo, nosio luču srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Na krilima vaše pesme da dočekamo slobodu za srpski narod na KiM”, rekao je Đurić u obraćanju.

Koncertu je prisustvovao i akademik i muzikolog Dimitrije Stefanović, koji je pozdravio hor i poželeo im da još dugo postoje i zahvalio im što predano rade na ocuvanju duhovne muzike.

Dirigent hora Petar Rakić zahvalio je svima, a posebno svojim Mitrovčanima koji su došli da uvelicaju ovaj važan dan za hor.

Na repertoaru je bila duhovna muzika, uglavnom srpskih kompozitora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar