U trendu

Koncert Dečje Filharmonije „Magija Muzike“ 29. januara

BEOGRAD – Gala koncert Dečije Filharmonije „Magija Muzike“ biće tradicionalno održan 14. put 29. januara sledeće godine u Kombank Dvorani.

Specijalni gost koncerta su hor i orkestar Matematičke gimnazije iz Beograda, tako da će zajedničkim snagama mali virtuozi doprineti da jedno obično januarsko veče postane magično.

Koncert u svom 14. izdanju organizuju Fondacija „Deca Deci“ i Dečija Filharmonijai namenjen je ljubiteljima klasične muzike, a prvenstveno najmlađim generacijama.

Na repertoaru će se naći neprolazna dela klasične muzike koja izvode talentovani mladi solisti uz pratnju orkestra i pod dirigentskom palicom profesora Ljubiše Jovanovića.

Publika će slušati čuvene operske arije, ali i popularne savremene domaće i strane hitove pop i rok muzike, što je danas u trendu da se spajaju klasika i moderan zvuk.

Tako će se na koncertu predstaviti najbolji mladi muzičari i najtalentovaniji đaci Matematičke gimnazije koji svima šalju poruku da su matematika i muzika savršen spoj.

Kako poručuju iz „Dečije Filharmonije“ i Fondacije „Deca Deci“, posebno su ponosni na saradnju sa Matematičkom gimnazijom, koja je jedna od najboljih državnih škola u svetu i koja već generacijama školuje najuspešnije mlade matematičare.

Đaci ove škole godinama osvajaju nagrade na međunarodnim takmičenjimai ponos su nacije, a kroz svestranost i renesansni duh, pravi su uzor mladim generacijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.