U trendu

Koncert “Di Luna Blues Banda” 14. novembra u Domu omladine

BEOGRAD – Velika sala Doma omladine Beograda posle punih osam meseci treba da bude ponovo otvorena 14. novembra koncertom sastava “Di Luna Blues Bend”, čiji će gost biti pevačica Iva Ikon, sa uspešnom karijerom van Srbije.

Osnivač benda još davne 1989. godine Dragan Marković Mare ovogodišnji je dobitnik nagrade Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike za svoj izuzetan doprinos razvoja kvalitetne bluz i džez muzike na ovim prostorima.

Nagrada će mu biti i zvanično uručena na koncertu, što će biti prilika i da se proslavi 70. rođendan ovog muzičara.

Svoj prvi bend “Bluz kvintet”, Dragan Marković osnovao je u Beogradu pre ravno 40 godina, dok je sa drugom grupom “Point Blank” snimio prvu bluz ploču u bivšoj Jugoslaviji (1983).

Učestvovali su na mnogim domaćim i međunarodnim festivalima (Beer Fest, Exit, Nišville, Džez festivali u Valjevu i Šapcu, bluz festival na Kosovu North City, Summit Podgorica).

Pevačica benda je Nataša Guberinić, koja se predstavila nedavno autorskim singlom “Killed”, a poznata je i iz poslednje faze pop benda “TAP 011”.

Poseban gost na koncertu biće Iva Ikon, poznata pevačica, pijanistkinja i tekstopisac sa međunarodnom karijerom, inspirisana gospel muzikom, sa diplomom klavira na FMU u Beogradu, koja sprema prvi solo album.

U Minhenu je studirala džez pevanje i gospel, a po završetku studija u Nemačkoj, dobija ponudu od čuvenog menadžera i promotera Mela Buša da bude deo benda “WILD” kao pijanistkinja i pevačica.

Taj menadžer je bio zaslužan i za karijere velikih pop zvezda – Džordž Majkl, Elton Džon, Majkl Džekson, grupa Queen, Vanesa Mej.

U sastavu “Di Luna” sviraju još: Blagoje “Pače“ Nedeljković, Nikola Marković, Slobodan Negić, Aleksandar Vujičić, Ivan Ilić, Nemanja Banović, Strahinja Banović, Aleksandar Jaćimović, Max Koćetov i Dragan Ćalina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.