U trendu

Koncert Lene Kovačević sutra u 14 sati na Trgu republike

BEOGRAD – Prolećni deo koncertne turneje muzičarke Lene Kovačević, pod nazivom “Welcome to Cafe”, sutra će biti nastavljen u Beogradu u 14 sati na Trgu republike.

Džez pop umetnica je sa svojim bendom nedavno imala zapažene koncerte u Novom Sadu, Negotinu, Lazarevcu, a slede Skoplje 29. aprila (Ekvilibrium), 30. aprila Leskovac (Narodno pozorište), 13. maja u Pančevu (Kulturni centar), 17, maja u Banjaluci (Banski Dvor) i 20. maja u Užicu (Kulturni centar).

Od jeseni publika će gledati i slušati Lenu u Nišu, Kragujevcu i drugim gradovima koji će biti dodatno najavljeni.

Na turneji koja predstoji, pevačica i kompozitorka u svom autentičnom stilu vodi publiku na pravo muzičko putovanje kroz njene popularne singlove koji se slušaju širom regiona i sveta, uz muziku iz filma „Nije loše biti čovek“, prema scenariju i režiji njenog oca Dušana Kovačevića.

Uveliko je poznat duet “Lepe laži” koji pevaju Lena Kovačević i glumac Gordan Kičić na muziku Momčila Bajagića Bajage, koji je i kompozitor muzike celog filma.

Publika voli i specijalna izvođenja tradicionalnih srpskih pesama u specifičnom džez aranžmanu, koje Lena uvek priređuje na svojim koncertima.

Muzička umetnica je kreativni ambasador nacionalne platforme “Serbia Creates/Srbija Stvara”, sa kojom sarađuje na posebnim i inovativnim koncertnim i muzičkim projektima.

Predstavljala je Srbiju na Dubai Expo 2021, sa dva uspešna nastupa, a njen glas i pesme mogu se čuti od Holandije, Belgije, Nemačke, preko Grčke, Italije, Kipra do Amerike, Afrike i Turske.

Lena je i deo međunarodne turske producentske kuće „Pasion Turca”.

Tokom pandemije muzičarka je bila veoma aktivna, imala je nedavno rasprodat koncert u Zvezdara teatru u Beogradu, gde je nastupala dva puta i 2020, a pevala je i u klubu “Buđha bar”, hotelu Hajat, na festivalu BELEF 2021. takođe na Trgu republike, a ranijih godina i u Botaničkoj bašti na manifestaciji “Wine Garden”, na klizalištu tokom zime na Trgu Nikole Pašića, u Sava centru, u letnjoj bašti SKC-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.