U trendu

Laguna sumira uspešne rezultate svog Sajma knjiga

BEOGRAD – Laguna i Delfi sajam knjiga okupio je 90 izdavača i na čak 60 lokacija širom Srbije i regiona ponudio veliki broj naslova po sniženim cenama i time učinio dostupnim svoja dela širem broju čitalaca, u zamenu za neodržani Beogradski sajam knjiga, javili su iz te izdavačke kuće.

Kako navode iz Lagune, tokom svih 18 sajamskih dana vladalo je veliko interesovanje i u knjižarama Delfi i klubovima čitalaca uz poštovanje svih mera protiv Covida 19, a kupci su mogli naručivati iz svoje fotelje omiljene romane.

Povlašćenu cenu isporuke za porudžbine preko sajtova iskoristili su i čitaoci iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske.

Objavljen pre više od mesec dana, novi roman Marka Vidojkovića „Đubre“ ubedljivo je bio najtraženiji naslov tokom Sajma, a Odmah za njim i novi roman majstora trilera Jua Nesbea „Kraljevstvo“, i „Zamelek“ Dejana Tiago-Stankovića.

Ako se može suditi prema top listi, ljubitelji knjiga najradije biraju dela domaćih autora, jer je čak njih sedam među 10 najtraženijih – „Do viđenja!“ Živojina Petrovića, „Neki drugi život“ Jelene Bačić Alimpić, „Himerina krv“ Slaviše Pavlovića, ili „I grob i rob“, novi projekat Vuka Draškovića, i „Dukat za lađara“, Dejana Stojiljkovića.

Od stranih pisaca, na listi je prisutan ogroman hit već godinama „Čovek po imenu Uve“, Fredrika Bakmana, od istog autora i „Uznemireni ljudi“, dok je tu i čuveni Amin Maluf sa njegovom prozom „Brodolom civilizacija“.

Na listi od domaćih pisaca nalaze se još samo „Život za poneti“ Jelice Greganović i „Medvedi na putu“ Bojana Lekovića.

Autor kultnog serijala “Igre prestola” Džordž R. R. Martin na top listi Lagune je sa naslovom „Grozničavi san“, a bestseler pisac kriminalističkih romana Harlan Koben bio je među najtraženijim autorima, sa svojim poslednjim delom „Dečak iz šume“.

Lagunina lista najtraženijih romana na Delfinom sajmu knjiga zaključena je i sa naslovima -„E, zabole me“ Marka Mansona, „Poslednja stanica Aušvic“ Edija de Vinda, „Sapijens“ Juvala Noa Hararija, „Klejov most“, Markusa Zusaka i „Telo“, Bila Brajsona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.