Lena Kovacevic odrzala koncert u Zvezdara teatru

BEOGRAD – Džez i pop pevačica Lena Kovačević sa svojim četvoročlanim bendom održala je sinoć uspešan koncert “Toplo zimsko veče” u velikoj sali “Danilo Bata Stojković” pozorišta Zvezdara teatar u Beogradu.

Umetnica je počela koncert nežnom baladom “Beograde”, posvećena glavnom gradu, kao noviji singl nastao nedavno u doba pandemije, kao jedna od pesama spremnih za četvrti studijski album.

Pop i džez dama je napravila presek pesama sa sva tri albuma – “Dobar dan za pevanje” (2009), “San” (2013) i “Džezeri” (2015) kao jedinstveno muzičko putovanje u magičnom, intimnom prostoru kakvo je ovo pozorište.

Tokom izvođenja te prve numere “Beograde”, ona je u jednom trenutku pokazivala rukama nešto majstoru svetla koji je sedeo visoko u jednoj sobi naspram bine.
Uzaludno je pokušavala rukama da mu objasni šta želi, što je bilo simpatično, a onda je na mikrofon izrazila šta je u pitanju – da manje svetla bude na njenom licu, da se namesti štimung.

“Sa ovolikim svetlom na licu, osećam se kao u sceni ispitivanja u “Balkanskom špijunu”, duhovito poređenje je napravila Lena, sa pozorišnim komadom i filmom njenog oca Dušana Kovačevića, inače upravnika Zvezdara teatra.

Poznati dens pop hit ’90-ih godina “Leto je” takođe je jedan od novijih singlova umetnice, kao zanimljiva džez obrada, u produkciji projekta Radija S – “Zvuk devedesetih”.

U specijalnom džez aranžmanu koji je komponovala Lena, odvela je publiku na putovanje u prošlost i podsećanje na taj hit grupe “Đogani”, koji je dobio novi život u drugačijoj verziji – dimenziji.

“Mnogo smo srećni što smo se večeras svi ovde okupili, i pored ove korone, te novog omikron soja, pa tome nema kraja”, osvrnula se Lena na i dalje aktuelnu pandemiju koja ugrožava kulturu.

Ona je imala dva rasprodata koncerta u drugom talasu kovida 19, u novembru 2020, i tada se nadala da će naredne nastupe imati kada virus konačno prođe, ali se to još uvek ne događa.

Stigao je red na premijerno izvođenje uživo pesama sa novog filma njenog oca “Nije loše biti čovek”, koji je imao premijeru u decembru 2021, a u njemu Lena peva i glumi.

Već poznata pesma “San” u novom aranžmanu i kompoziciji Momčile Bajagića Bajage bila je prva na redu iz filma, koju je džez pop dama vrhunski dočarala, a onda se nadovezala na delo “Žal”, takođe iz novog ostvarenja.

Kako je navela, “Žal” je na neki način bio inspirisan periodom baroka, i onda u tom triptihu singlova kao muzika iz filma, najviše je pažnje izazvao hit “Lepe laži”.

Možda je publika očekivala gosta na koncertu, barem na ovoj pesmi, a to je glumac Gordan Kičić, sa kojim izvorno peva tu baladu u retro maniru, što podseća na neka prošla (muzička) vremena, zauvek iza nas, ali Lena je ipak sama interpretirala tu numeru.

Scenografija pozornice čini i jedna fotelja, na koju Lena voli da sedne uz komentar da upravo u Zvezdara teatru voli najviše da nastupa, jer može da sedi kad god poželi na sceni.

Ovog puta Lena nije dala svojoj vernoj publici da se opusti i da pasivno posmatra, već ju je aktivirala da učestvuju u pevanju zajedno sa njom, što je izazvalo veoma komičan efekat ove večeri.

Krenula je duhovito da proziva razne pojedince iz sale što ne pevaju “Gusta mi magla padnala”, a kada su neki pevali uglas, ona ih je onda usmeravala – “Morate se rasporediti, da svi pevaju i da se čuju”.

Publika je sve vreme uživala u ovom sadržajnom muzičkom putovanju od 100 minuta, posebno i čuvena džez pevačica Nada Pavlović, koju je Lena pozdravila i navela da je “ova žena dokaz da je ljubav prema muzici ogromna i bez kompronisa ceo život je gradila karijeru”.

Najnovija pesma Lene Kovačević nosi naziv “Tako lako”, gde već zalazi u pop struju, a muziku i tekst napisala je mlada muzičarka Angellina, koju je pevačica izdvojila i pohvalila.

“Ja sam zadužena da pišem set liste, ali mi njih i uvek izmenimo. Nikad se ne držimo onog što je napisano, sve ispretumbamo”, otkrila je Lena.

Tako je Lena Kovačević trijumfovala sa novim koncertom u njenom omiljenom prostoru Zvezdara teatra, na velikoj sceni nazvanoj po legendarnom glumcu – “Danilo Bata Stojković”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.