U trendu

“Ljubav je kao čokolada” premijerno 27. maja u “Dadovu”

BEOGRAD – Premijera novog komada “Ljubav je kao čokolada” u režiji Predraga Stojmenovića biće održana 27. maja na sceni Omladinskog pozorišta “Dadov” u Beogradu, najavila je ta ustanova.

U 260. predstavi „Dadova“ igraju: Nikola Brun, Filip Paprić, Jana Martinov, Lazar Nenadović, Mia Jovanović, Nikola Radulović, Ognjen Ivanov, Olja Nikolić i Vlada Paprić, a reprize su 1, 2. i 3. juna.

Reditelj Stojmenović ostavio je traga u “Dadovu” kao dugogodišnji umetnički direktor i profesor glume u okviru istog teatra, a trenutno je docent na katedri za glumu Akademije umetnosti u Beogradu.

Fragmentarna predstava se sastoji od više kratkih priča, koje prate živote 20-godišnjaka koji su singl – samci.

Oni su zatočenici svojih svetova, u kojima se nalaze mnoge želje, snovi i ciljevi.

Junaci se nadaju ljubavi, žele da im se ona dogodi, sanjaju o ljubavi, ali njihovi životi nisu zaustavljeni da bi čekali da ih ljubav poseti.

Komad “Ljubav je kao čokolada” je melodrama o generacijskom problemu, o milenijumskoj samodovoljnosti, zapravo priča o generaciji koja želi da voli i da bude voljena, ali posrće u pokušajima da to zaista i ostvari.

Autorsku ekipu čine i kostimograf Katarina Grčić Nikolić, scenograf Saško Krstev, koreograf Mirko Knežević i dramaturg Vanja Šević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.