U trendu

„Mačor u čizmama “ premijerno na sceni Teatra Vuk

BEOGRAD – Predstava „Mačor u čizmama“, u režiji i scenografiji Juga Radivojevića, biće premijerno izvedena 24. maja ma sceni beogradskog Teatra „Vuk“, saopšteno je iz pozorišta.

Ovaj komad, veoma popularan među svim generacijama, već je izveden preko tri stotine puta i predstavlja prvu operetu za decu koja u svom sadržaju kombinuje tri muzička pravca: hip-hop, rep i rok.

Uspeh koji je ova predstava postigla na Sterijinom pozorju 1995. godine doneo je scenaristi Igoru Bojoviću Sterijinu nagradu za tekst savremene komedije, dok je reditelju Milan Karadžiću dodeljena Sterijina nagrada za režiju.

U postavci predstave nalaze se miljenici kako mlađe, tako i starije publike: Aleksandar Radojičić, Nenad Nenadović, Miloš Vlalukin, Uroš Jovčić, Goran Jevtić, Viktor Savić, Zoran Cvijanović, Katarina Marković i Borka Tomović.

Diva Le Giža igraće gostujući izvođač Igor Damnjanović, koji je ujedno pomoćnik reditelja i autor scenskog pokreta.

Muziku za predstavu komponovali su dugogodišnji saradnik Pozorišta Aleksandar Lokner i Momčilo Bajagić Bajaga, s kojim je Pozorište prvi put sarađivalo na predstavi „Instant seksualno vaspitanje“, gorkoj priči o odrastanju i identitetu, takođe u režiji Juga Radivojevića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.