U trendu

Miodrag Miki Krstović dobitnik nagrade “Raša Plaović”

BEOGRAD – Istaknuti glumac Miodrag Miki Krstović dobitnik je prestižne nagrade “Raša Plaović” za ulogu Miloša u predstavi „Cement Beograd“, u režiji Sebastijana Horvata i produkciji Beogradskog dramskog pozorišta.

Nagrada „Raša Plaović“, koju Narodno pozorište u Beogradu dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na svim beogradskim pozorišnim scenama u sezoni 2020/2021, biće uručena za Dan ovog pozorišta, 22. novembra, u 12 časova na Velikoj sceni.

Žiri je bio jednoglasan u donošenju odluke 17. novembra, a u njemu su bili dramaturg i teatrolog Dragana Bošković (predsednik), glumica Dragana Varagić, rediteljka Đurđa Tešić, dramaturg Željko Hubač i glumac Branislav Tomašević.

U konkurenciji za nagradu bili su i Miodrag Dragićević, Marta Bereš, Sanja Marković, Olga Odanović, Miloš Biković, Ozren Grabarić, Katarina Marković i Hadži Nenad Maričić.
Laureat Miodrag Krstović je ostvario jednu od retko izvanrednih uloga u spomenutoj predstavi, koja je trijumfovala na 54. i 55. izdanju festivala BITEF 2021.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar