U trendu

MKI ne odobrava otkazivanje projekcije „Balkanske međe“

BEOGRAD – Ministarstvo kulture i informisanja ne odobrava otkazivanje projekcije filma „Balkanska međa“ u Bujanovcu, a odluku nadležnih u Domu kulture vidi kao neprikladnu, neobjašnjivu i politički provokativnu, jer dolazui u trenutku kada, kako navode, čitava Srbija obeležava 20. godišnjicu tragičnih zbivanja koja su se našla u tom zapaženom filmskom ostvarenju.

„Ministarstvo kulture i informisanja sa zabrinutošću i neodobravanjem gleda na takav čin“, stoji u saopštenju.

Distributeri filma potvrdili su Tanjugu da je projekcija filma „Balkanska međa“ u Domu kulture u Bujanovcu prekjuče otkazana bez obrazloženja i bez obzira na činjenicu da je postojalo veliko interesovanje publike za ovaj film.

„Ovakvim potezom još jednom postajemo svedoci neuobičajene pojave da umetnost doživljava zabrane. „Balkanska međa“ šalje poruku o neophodnosti negovanje mira i razumevanja između Srba i Albanaca i zato želimo da verujemo da će i naši građani na jugu Srbije moći da ga pogledaju, jer nikada neće postojati dovoljno dobar motiv koji opravdava zabranu bilo kog filma“, navedeno je u saopštenju koje su potpisali Miloš Biković i Miodrag Radonjić iz produkcijske kuće „Arhangel studios“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.