U trendu

Muzej bicikala i pop kulture predstavlja se u UK Parobrodu

BEOGRAD – Muzej bicikala i pop kulture „20 cola“ predstaviće se izložbom 2. aprila u beogradskoj Ustanovi kulture Parobrod u Beogradu, najavljeno je iz ti ustanove.

Projekat „20 cola“ proistekao je iz ljubavi prema nekim starim i dobrim vremenima druge polovine 20. veka kada je u životima mladih bicikl zauzimao jednu od najvažnijih uloga u njihovom odrastanju kroz zabavu i sport.

Ideja ovog muzeja je da predstavi publici taj živopisni svet mladih i njihovih dvotočkaša kroz raskoš dizajna bicikala tog doba i neodvojivu vezu s pop kulturom uopšte, koja je kroz muziku, film, modu, sport i razvoj video igara nemerljivo uticala na tadašnji kvalitet života.

U prostorijama Parobroda biće izloženo preko 70 eksponata, od toga preko 30 različitih modela bicikala i drugih vozila na pedale iz perioda između 1940. i 1990. godine.

Pored bicikala, publici će biti predstavljeni i neki od eksponata vezanih za pop kulturu druge polovine 20. veka kao što su stare konzole video igara, retro računari i igračke…

Izložba je prvo veliko predstavljanje rada Muzeja „20 cola“ i deo je velike donatorske kampanje usmerene ka obezbeđivanju fondova za preko potrebni izložbeni prostor koji bi omogućio nesmetani rad ovog jedinstvenog muzeja u Srbiji regionu.

Izložba traje do 21. aprila 2021. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.