U trendu

Na Dan pozorista“Ivkova slava u Prizrenu“ i godiĆĄnje nagrade

GRACANICA – U Domu kulture u Gracanici 8. oktobra bice obeleĆŸen dan te ustanove i urucene godiĆĄnje nagrade, a nakon toga bice izvedena predstava „Ivkova slava u Prizrenu“.

Ovaj komad je, prema komediji Stevana Sremca koji je sam adaptirao u dramu, reĆŸirao clan ansambla Narodnog pozorista u Pristini (sa sedistem u Gracanici) Bojan Stojcetovic.

Premijera „Ivkove slave u Prizrenu“ izvedena je 10. maja ove godine na sceni u Gracanici,a nakon toga su usledila izvodenja u Zvecanu i Beogradu.

Narodno pozoriĆĄte ce, inace, za najmlađe iyvesti „Uspavanu lepoticu“ 9. oktobra u Donjoj GuĆĄterici, a 10. oktobra u GoraĆŸdevcu.

U ovoj predstavi za malu i veliku publiku ce se prepoznati mnoga deca, ali i odrasli, jer nosi univerzalnu poruku da je dobrota jedini nacin da nam ĆŸivot postane bajka. Predstavu je, prema sopstvenom tekstu, reĆŸirala clanica PriĆĄtinskog pozoriĆĄta Radmila KneĆŸevic.

Ć kola glume Narodnog pozoriĆĄta iz PriĆĄtine u Gracanici nastavlja rad 9. oktobra, kada ce biti odrĆŸan i prvi cas glume u jesenjoj sezoni, preneo je Kosovo online.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.