U trendu

Nagrada za inovativni pristup predstavi 'Balerine'

Predstava „Balerine“ Foruma za novi ples Srpskog narodnog pozorišta (SNP) i Studentskog kulturnog centra Novi Sad dobila je Specijalnu nagradu za inovativni pristup u oblasti savremenog plesnog teatra koju dodeljuje Udruženje baletskih umetnika Srbije za 2015. godinu, saopšteno je iz SNP-a.

Ta nagrada, kao i ostale nagrade Udruženja baletskih umetnika Srbije za 2015. godinu, biće uručene večeras, posle izvodjenja predstave „Balerine“ na Kamernoj sceni SNP-a od 20.30.

Kako je saopšteno, žiri u sastavu: Marija Janković Šehović, Isidora Stanišić, Tatjana Popović, Katarina Stojkov Slijepčević i Ana Pavlović Pešić, dodelio je Specijalnu nagradu za inovativni pristup u oblasti savremenog plesnog teatra predstavi „Balerine“, u  koprodukciji Foruma za novi ples Baleta Srpskog narodnog pozorišta i Studentskog kulturnog centra Novi Sad.

Ranije ove godine, predstava „Balerine“ dobila je i nagradu za najbolje društveno angažovani pozorišni komad, koju je dodelio sajt o kulturi „Belgrade Edt Culture“ za sezonu 2014/15. U konkurenciji za najbolju, bile su i predstave „Beton mahala“, „Ibzenov Neprijatelj naroda kao Brehtov poučni komad“, „Kratka povest o Antihristu“, „Verter: ili imaš nade ili nemaš“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.