U trendu

Naslikan mural na zidu FDU povodom projekta „FLUX“

BEOGRAD – Novi mural autora Bojana Dimića, koji je osvanuo na zidu Fakulteta dramskih umetnosti, naslikan je povodom otvaranja specifičnog audio projekta „FLUX“.

Tom akcijom je ostavljen simboličan trag ovogodišnjeg programa, ali istovremeno i uspostavljena saradnja sa kolegama sa drugih fakulteta Univerziteta umetnosti.

„FLUX“ kao autentičan audio projekat, emitovao je 9. i 10. novembra preko 27 sati govorno-muzičkog programa, sa kulturno-umetničkim, informativnim, edukativnim i zabavnim funkcijama.

Predstavljene su priče i iskustva aktera iz oblasti aktivizma, ekologije, književnosti i mnogih predstavnika sa različitih umetničkih scena iz Srbije i inostranstva.

Tema programa bila je „Ulica“ i pod sloganom „Suviše frekventno“ okupila je više različitih osobina koje prostor kao takav nudi.

Emisije su tako zamišljene da ulicu prikažu kao mesto okupljanja, afirmisanja mnogih subkultura i pokreta, ali i prostora inspiracije i umetnosti.

Autor spomenutog murala, Bojan Dimić ističe da za njega, pojam „FLUX“ pre svega predstavlja tok, kretanje, pokret koji ne bi trebalo da se zaboravi.

„FLUX“ je periodična radio stanica, koja se realizuje u okviru studijskog programa Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture, u saradnji sa Katedrom za snimanje i dizajn zvuka i Katedrom za glumu, FDU u Beogradu uz mentorstvo profesora i saradnika u nastavi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.