U trendu

Nedelja turskog filma od 15. do 20 septembra u DOB

BEOGRAD – Nedelja turskog filma počinje 15. septembra u Domu omladine Beograda projekcijom filma „Ljubav voli slučajnosti“ reditelja Omer Faruk Soraka, sa jednim od najznačajnijih turskih glumaca mlađe generacije Mehmetom Gunsurom.

Gunsur, koji će prisustvovati projekciji i odgovarati na pitanja publike posle filma, poznat je po liku princa Mustafe u popularnoj televizijskoj seriji „Sulejman Veličanstveni“.

„Ljubav voli slučajnost“ je priča o ljubavnicima rođenim istog dana, koji se slučajno sreću u raznim fazama svojih života, shvatajući polako da „ljubav voli slučajnosti“ i da se u životu ništa ne dešava slučajno.

Tokom narednih dana projekcije će se održavati u terminima od 19 i 21 čas, a publika će gledati bioskopske hitove poput istorijske drame sa komičnim elementima „Turski sladoled“, akcioni hit „Organizovani lopovski poduhvati 2“.

Biće prikazani i autorski filmovi poput ostvarenja „Objava“, „Suvo leto“, „Šapni mi ako zaboravim“, „Pšenica“, „Nešto korisno“, te remek-delo jednog od najvećih živih svetskih reditelja Nuri Bilge Džejlana „Stablo divlje kruške“.

Nedelja turskog filma traje do 20. septembra u organizaciji Doma omladine Beograd i Instituta „Yunus Emre“ .

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.