U trendu

Nikola Vranjković održao koncert na Zappa Barci

BEOGRAD – Rok muzičar Nikola Vranjković održao je večeras sa svojim bendom samostalni koncert na atraktivnom prostoru Zappa Barke u Beogradu kao promociju svog najnovijeg mini albuma “Teorija zabave”.

Na putu između starog i Novog Beograda, ispod mosta gde je usidrena Zappa Barka na reci, Vranjković je još jednom rasprodao nastup i veoma lako oduševio svoju vernu publiku autenticnim kompozicijama.

„Dobro veče, Beograde na vodi“, obratio se Vranjković publici uz osmeh.

Koncert je započet sa numerom „Sudopera“ iz perioda njegove alternativne rok grupe „Block Out“ sa efektnim stihovima i stavovima („život je izlečiva bolest“), a onda je muzičar nastavio sa još jednim biserom tog benda „Ako imaš s kim i gde“ sa snažnim rečima („ja ne umem da ti kažem ko sam“).

Novi EP “Teorija zabave” gde se nalaze četiri numere – “Granica”, “Arsenije”, “Kad tuga pobedi bes” i naslovna pesma, bio je predstavljen ove muzičke noći na reci kao opipavanje pulsa kod fanova.

Na koncertu publika je putovala kroz poetične univerzume sa njegova tri solo albuma “Za ovde ili za poneti”, “Bremelov” i “Veronautika”, kao i odabrane numere sa četiri izdanja bivše grupe “Block Out” gde je bio na neki način alfa i omega dve decenije.

„A ako ostanem, moraću dalje“, uzviknuo je pevač, tekstopisac, gitarista, kompozitor, pesnik Vranjković u pesmi „Raskorak“, i nastavio sa hitom „Nikada ti neću više otkriti nijednu tajnu“ sa takođe upečatljivim mislima („tvoj korak je moje ime, čuvaj me“).

Nizale su se rok balade poput uveliko uspešne „Dve reči“ koju publika redovno peva umesto Vranjkovića, a on je sa velikim zadovoljstvom pušta da horski interptetira njegove stihove.

Vranjkoviću nije prijalo što mora da zvučni prostor svog nastupa deli i sa obližnjim splavovima na reci.

„Hajde malo da zastanemo i čujemo šta pevaju ovi pored nas. Možemo napraviti jedan muzički kviz, da pogađamo koja se muzika pušta na tom splavu“, ironično se našalio muzičcar.

Ogroman broj iskrenih ljubitelja je sve vreme skoro tri sata uživao u snažnim numerama „Marburg“ (gde uporno i ubedljivo ponavlja „Ne vraća mi se u Beograd“), „Zadrži svoj dah“, „Fotelja“, antologijska „Večernja zvona“ ili „Sretenje“.

Vranjković kao beogradski rok kantautor, tvorac je izrazito dugih kompozicija poput mnogih remek dela kultne britanske grupe “Pink Floyd” ili odlazi u neobične autentične i melanholične univerzume u duhu kako bi to radio australijski pesnik, književnik i muzičar Nik Kejv.

Koncerti su mu uvek dinamični, jaki, ostavljaju utisak i trag u duši, zbog energične interpretacije i osvešćenih tekstova koji sve i svakog prodrmaju.

Ima sa sobom i uigran bend talentovanih momaka – Danilo Nikodinovski, Milan Vučković, Ivan Zoranović, Vladan Božilović i Miroslav Uzarević.

Svaka godina mu je plodonosna u pogledu koncertnih aktivnosti, tako da je imao nedavno nastupe u Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu, “O.K. Fest” u Tjentištu (Bosna i Hercegovina).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.