U trendu

Nurija Rial i Edin Karamazov 19. oktobra u Kolarcu

Poznati španski sopran Nurija Rial nastupiće 19. oktobra zajedno sa miljenikom beogradske publike gitaristom Edinom Karamazovim, na sceni Kolarca u okviru programa 49. Bemusa.

Na programu će pretežno biti dela sa snažnim pečatom Mediterana i španskog muzičkog nasleđa.

Beogradska publika će imati prilike da čije izvođenje kompozicija Manuela de Falje, Enrikea Granadosa i Lorenca Paloma, kao i “Katedralu“ paragvajskog kompozitora Agustina Bariosa, jedno od najizvođenijih dela u literaturi za solo gitaru.

Edin Karamazov najavljuje predstojeći koncert u Kolarcu kao specijalnu premijeru.

„Nurija i ja želimo da nastupamo zajedno već dvadesetak godina, i koncert u Beogradu će biti naša zajednička premijera. Malo je potrajalo, ali je vredelo čekati. Jutro posle koncerta putujemo na ostrvo Zlarin kod Šibenika, gde ćemo snimati naš prvi zajednički album“, kazao je Karamazov.

Program beogradskog koncerta Edin opisuje na sebi svojstven način.

„Španska muzika inspirisana njihovom tradicionalnom muzikom: flamenkom, sefardskim pesmama kao i madridskim „starogradskim“ pesmama koje oni tamo zovu „tonadillas“. Španski temperament je ipak drugačiji od našeg pa sam i ja naučio da vatrica cijelo vrijeme treba da „tinja“, a da se rasplamsa samo ponekad…“ kazao je Karamazov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.