U trendu

Obnovljena opera „Pajaci“ za start sezone u Madlenianumu

BEOGRAD – Izvođenjem obnovljene opere „Pajaci“ Ruđera Leonkavala, u režiji i inscenaciji priznatog ruskog reditelja Jurija Aleksandrova, Teatar Madlenianum 27. septembra otvara novu sezonu.

Orkestrom će upravljati Đorđe Stanković, a solisti na sceni biće Nikola Kitanovski, Branislava Podrumac, Marko Pantelić, Vasa Stajkić i Ljubomir Popović.

U najavi opere, iz Madlenianuma podsećaju da su „Pajaci“ pravi primer verističke opere, s velikim arijama koje su pevali vrhunski svetski solisti od Karuza do Pavarotija, ujedno snažnom, uzbudljivom dramskom radnjom visokog naboja.

Modernu, erotizovanu, dramatičnu, uzbudljivu i likovno raskošnu inscenaciju uradio je stari poznanik Madlenianuma, gost reditelj iz Sankt Peterburga Jurij Aleksandrov, koji je u ovooj beogradskoj kući već postavio modernizovanu verziju Verdijeve „Travijate“.

Publika je u ovom pozorištu imala prilike da vidi i njegove postavke opera „Ne samo ljubav Ščedrina“ i „Veridba u manastiru Prokofjeva“, kada je pre dve sezone gostovala Opera Sankt Peterburga na sceni Madlenianuma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.