U trendu

Opereta Pariski život otvara novu sezonu Madlenijanuma

BEOGRAD – Opera i teatar „Madlenijanum“ saopštio je danas da će njihovu novu 25. sezonu otvoriti 1. oktobra premijera operete „Pariski život“ kompozitora Žaka Ofenbaha.

„Ljubitelji mjuzikla, operete, dobrog i iskrenog humora i raskošne scenografije i kostimografije imaće priliku da uživaju u opereti Ofenbaha koja je premijeru i svetski uspeh doživela 1866. u Parizu“, kaže se u saopštenju.

Za režiju i adaptaciju operete zadužen je Robert Bošković koji je, kako su naveli iz „Madlenijanuma“, „zbog zahtevne savremene publike sa dramaturgom operetu sveo na tri čina i trajanje od dva sata i 10 minuta“.

„Pri tome je ubacio i nadaleko čuveni ‘Kan kan’ Ofenbaha iz njegove opere ‘Orfej u podzemlju’, po kome su mnogi francuski klubovi postali poznati“, kaže se u saopštenju.

Dramaturgiju, prevod i adaptaciju potpisuje Igor Vajdlih, dok su mu u prepevu stihova pomogle Vesna Šouc i Barbara Kajin.

Dirigentkinja je Šouc, koreografkinja Milica Cerović, scenografiju potpisuje Vesna Režić, a kostimografiju Duška Nešić.

Opereta se vrti oko dva pariska bonivana koji se bore za naklonost svetski poznate glumice, u sve će se umešati švedski baron koji je došao da okusi čari koje skriva Pariz, a u ljubavnoj zavrzlami nezaobilazan je bogat i strastveni Brazilac, navode iz „Madlenijanuma“.

Veliki ansambl predstave predvode Vasa Stajkić, Dimitrije Cincar-Kostić, Arsenije Tubić, Đorđe Viktor Vlajić, Branislava Podrumac, Jana Pogrmilović, Anja Orelj, Miloš Đorđević, Srđan Timarov i drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.