U trendu

Otvorena izložba karikatura Jugoslava Vlahovića u Narodno

BEOGRAD – Promocija knjige i otvaranje izložbe „Ludus in fabula“ pozorišnih karikatura Jugoslava Vlahovića održani su u foajeu scene „Raša Plaović“ u Narodnom pozorištu u Beogradu.

„Ludus in fabula“ je zbirka Vlahovićevih pozorišnih karikatura-ilustracija od kojih je polovina objavljena u LUDUS-u, pozorišnim novinama koje od 1992. izdaje Udružnje dramskih umetnika Srbije.

Vlahović je sinoć kazao da Ludus ove godine slavi 100 godina, što je fina brojkaa i lepa podudarnost sa njegovom knjigom koja ima stotinak crteža.

„Knjiga je jedina štampana stvar koja je napravljena da traje. Zadovoljan sam što sam u Udruženju dramskih umetnika našao podršku za knjigu i izložbu. Sekretarijat za kulturu grada Beograda je takođe podržao nastajanje knjige i izložbe, a meni je drago što ljudi još umeju da uživaju u karikaturi“, kazao je Vlahović.

Glumica Svetlana Bojković je zahvalila Vlahoviću na izuzetnim karikaturima objavljenim u Ludusu.

„Razumeo je glumce i pozorište i sve naše muke da u različitim okolnostima preživimo“, kazala je Bojković.

Glumac Milan Caci Mihailović kazao je da je Ludus zaslužio karikaturistu kakav je Jugoslav Vlahović.

„Listajući ovu divnu knjigu, prisećajući se naslovnih strana naših pozorišnih novina, shvatio sam i da smo mi zaslužili karikature Jugoslava Vlahovića“, kazao je Mihailović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.