U trendu

PAP – Platforma alternativnog pozorišta

REX – Kulurni centar B92 i CENPI – Centar za novo pozorište i igru, od 11. do 15. januara organizuju platformu našeg eksperimentalnog pozorišta.

Cilj ove platforme je da predstavi ključne tendencije na našoj alternativnoj sceni kao i pojedine eksperimente u institucionalnim pozorištima. Ambicija manifestacije je da prikaže najrazličitije pristupe teatarskom izrazu: od plesa, preko fizičkog, odnosno neverbalnog, teatra i drugih eksperimenata koji su razvijani u proteklom periodu.

Posebna zanimljivost vezana za PAP jeste i to da će programu prisustvovati umetnički direktori i producenti značajnih evropskih festivala koji su zainteresovani za to da naše predstave prikažu u svojim sredinama. Najveće interesovanje pokazali su gosti iz Norveške, koji su najavili prisustvo čak tri svoje najznačajnije institucije iz Osla, Bergena i Trondhajma.

U progamu PAP-a predstaviće se Tuamant teatar, Projekat Drakula, Projekat Objektivna drama, Ad Hoc Lom company – Isidora Stanišić, Mimart, Plavo pozorište, Bojana Mladenović, DAH teatar, Porodica bistrih potoka, Omen teatar, Ogledalo, Ister teatar, Intra cdc, Justeatar, Miša Savić i Marica Presić, Romsko pozorište Raidna i Ergstatus.

Program će se odigrati u REX-u, Centru za kulturnu dekontaminaciju, KULT teatru, Narodnom pozorištu, Studentskom kulturnom centru i Paviljonu Cvijeta Zuzorić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.