U trendu

Petog dana filmskog Palića Gripa Petrovljevih i Kopilot

PALIĆ – Petog dana Festivala evropskog filma na Letnjoj pozornici na Paliću u Glavnom takmičarskom programu biće prikazan film „Gripa Petrovljevih“ (21:00) ruskog reditelja Kirila Serebrenikova, i „Kopilot“ (23:00) Nemice Ane Zohre Berahed.

U selekciji „Paralele i sudari“, u bioskopu Abazija na Paliću, biće prikazani filmovi „Unutrašnje ostrvo“ (17:00) Ru Hasanova iz Azerbejdžana i „Šta vidimo kad pogledamo u nebo?“ (19:00) gruzijskog reditelja Aleksandra Koberidžea.

Selekcija „Slovenija u fokusu“, u bioskopu Eurocinema u Subotici, predstavlja kratki dokumentarni film „Istorija biciklizma“ (17:00) Karpa A. Godine, a sledi dugometražno ostvarenje „Neću da budem luzerka“ u režiji Urše Menart.

U selekciji „Novi mađarski film“, u Eurocinemi, je film “Toksikoma” (19:00) reditelja Gabora Herendija, u okviru „Novog evropskog dokumentarnog filma“ (19:00), u Art bioskopu Lifka u Subotici, biće prikazana „Antigona – kako se usuđujemo!“ Slovenca Janija Severa, gde je u „Eko doksu“ (17:00) „Supa od jastoga“ Španaca Pepea Andreua i Rafe Molesa.

U bioskopu Abazija je predviđena specijalna projekcija dokumentarno-igranog filma „Sedam hiljada duša“ (21:00) Sanjina Mirića, o stradanju srpskih i ruskih vojnika i interniranih civila u austrougarskim logorima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.