U trendu

Piter Gabrijel objavljuje novi album i ide na turneju

LONDON – Uticajni muzičar Piter Gabrijel najavio je da će se idućeg proleća otisnuti na evropsku turneju „i/o“, nazvanu po predstojećem novom studijskom albumu.

„Prošlo je vremena, a sada sam okružen sa gomilom novih pesama i uzbuđen sam što ću ih izvesti na put da ih zavrtim“, izjavio je Gabrijel, čiji je prethodni studijski album „Up“ izašao 2002. godine.

Kako je najavljeno na muzičarevom sajtu, turneja će u produkciji Lajv nejšna obuhvatiti 22 koncerta u Evropi, počev od Krakova 18. maja, zaključno sa Dablinom 25. juna 2023. godine.

Muzičar poznat po svetskim hitovima poput „Sledgehammer“, „Solsbury Hill“, „Don’t Give Up“ i „Talk To Me“ nastupiće u Milanu, Veroni, Parizu, Londonu i drugim gradovima, ali nije predviđen dolazak u naš region, gde je prethodni koncert održao 2013. godine u Beogradskoj areni.

„Na ‘i/o turneji’ Piter će izvoditi materijal sa predstojećeg albuma ‘i/o’, a proće i kroz svoj obiman katalog muzike, sa hitovima, fanovima omiljenim pesmama i nekim neočekivanim“, kaže se u saopštenju.
Sa svojim starim saradnicima gitaristom Dejvidom Roudsom, basistom Tonijem Levinom i bubnjarem Manuom Kačeom, Gabrijel će turneju nastaviti od poznog leta u Severnoj Americi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.