U trendu

Počela prodaja ulaznica za 13. Noć muzeja

Trinaesta „Noć muzeja“ biće održana 21. maja širom Srbije, a karte za programe na više od 60 lokacija u Beogradu upravo su puštene u prodaju, saopštili su danas organizatori manifestacije.

Oko 100 događaja očekuje Beograđane i njihove goste u „Noći muzeja“ tokom koje će muzeji, galerije, kulturni centri i druge brojne institucije otvoriti svoja vrata od 17 časova pa sve do sat iza ponoći.

Ulaznice se mogu kupiti po pretprodajnoj ceni od 400 dinara, dok će na dan manifestacije cena iznositi 450 dinara.

Kao i ranijih godina, jedna karta za „Noć muzeja“ važi za po jedan ulazak na sve lokacije u Beogradu. Deca do pet godina, uz pratnju roditelja, ne plaćaju ulaznicu.

Uz tradicionalnu podršku Direkcije za javni prevoz grada Beograda, ulaznica za „Noć muzeja“ će na dan manifestacije važiti kao putna isprava na svim linijama gradskog prevoza u periodu od 16 časova do ponoći.

Ulaznice mogu da se kupe na svim prodajnim mestima CS Eventima.

Štampani besplatni bilteni „Noći muzeja“ dostupni su u Turističkom info centru, a elektronski bilten se može prelistati ili preuzeti sa sajta manifestacije.

„Moja staza“ je aktuelni servis na sajtu www.nocmuzeja.rs gde svi posetioci mogu da isplaniraju svoju šetnju kroz muzeje 21. maja.

Kreirana lista može biti podeljena sa prijateljima na društvenim mrežama ili odštampana kao lični podsetnik.

Na raspolaganju je i besplatna aplikacija za android „Noć muzeja 2016“.

Ove godine, karta „Noći muzeja“ donosi i popuste pri kupovini „Laguninih“ izdanja u knjizarama „Delfi“, kao i određenih brendova u Tržnom centru „Ušće“.

„Noć muzeja“, koja se održava u Srbiji pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije, predstavlja jedinstven kulturni događaj u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2005. godine i Beograd.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.