U trendu

Poznati glumac otkriva koji političar najbolje glumi (video)

Poznati glumac i potpredsednik Demokratske stranke Branislav Lečić otkrio je za Sputnjik ko je koga obeležio — on „plišanu revoluciju“ ili ona njega, šta bi prvo uradio kada bi ponovo postao ministar kulture, ali i koga bi naučio lekciju iz karatea.

Lečića smo pitali i ko je, prema njegovom mišljenju, najbolji glumac među političarima, na šta je on odgovorio da smatra da svi politički akteri, u stvari, zavide glumcima, ali da nije sasvim siguran da oni uopšte razumeju šta je to gluma.

„Gluma nije potraga za lažima, nego potraga za istinom. Jer zato je gluma umetnost, jer ona u stvari hoće da sve naše predrasude i sve naše iluzije smanji i dovede u pitanje kao prepreke i prevaziđe da bi došla do istine. A kod njih je gluma vrlo često shvaćena kao: ’Kakvu masku da nađem da bi mi poverovali da je to što govorim istina‘. I tu je ta zabluda. Tako da ne bih mogao mnogo takvih likova da istaknem kao dobre glumce. Ima dosta amatera i ima dosta onih koji su baš afirmatori kič i šund kulture“, zaključio je Lečić za Sputnjik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.